Veelgestelde vragen

Een groepsreis is vaak net even anders dan een privé vakantie. We begrijpen dat je over jouw reis wellicht wat vragen hebt. Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wij verzorgen reizen die volledig op maat zijn samengesteld op basis van jouw wensen, budget en reisgezelschap. Wij raden je aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen, zodat we je al gericht informatie kunnen geven. Op de pagina werkwijze vind je meer informatie over hoe wij onze reizen organiseren.

Bij onze reizen mag je per persoon 1 koffer van maximaal 20 kilogram meenemen. Je mag daarnaast ook 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilogram. Sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren afwijkende bagageregels. We verwijzen je hiervoor naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Ruim voor vertrek ontvang je van ons de reisbescheiden. Hier staat op met welke luchtvaartmaatschappij jullie vliegen.

 

Afmetingen van uw koffer en handbagage
De maximale afmetingen van de bagage kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij. Voor de specifieke bagageregels verwijzen wij naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

 

Specifieke bagage-informatie
In het geval dat er bij uw reis speciale bagage-informatie van toepassing is, dan krijg je dit via de reisbescheiden van ons te horen.

Onze betalingsvoorwaarden zijn als volgt:

  • Op het moment van bevestiging en ondertekening van de orderbevestiging volgt de eerste aanbetaling van 35% van het totaalbedrag.
  • Drie maanden voor vertrek dient de tweede betaling van 50% van het totaalbedrag te zijn voldaan.
  • Een maand voor vertrek dient de derde en laatste betaling van 15% van het totaalbedrag te zijn voldaan.

In sommige gevallen is het mogelijk om van de betalingsvoorwaarden af te wijken. Indien dit het geval is, zullen we je hier persoonlijk over informeren. Op basis van onvoorziene uitgaven tijdens de reis kan er na afloop van de reis een nacalculatie volgen.Wij stellen je hier altijd direct van op de hoogte.

 

Op de overeenkomst gelden de algemene, annulerings- en betalingsvoorwaarden van BE Travel zoals verstrekt bij de overeenkomst.

Het afsluiten van de juiste reisverzekering is van groot belang bij elke reis. Wij kunnen jouw reisgezelschap helpen bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering.

 

Let op! Wij kunnen je ondersteunen met het afsluiten van een reis- en of annuleringsverzekering, maar je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het controleren van de verzekeringsvoorwaarden.

 

Indien je zelf al een reisverzekering hebt of geen reisverzekering via ons wilt afsluiten, kunnen we je vragen om een kopie van de polis van je reisverzekering. Dit doen we zodat we je snel kunnen helpen in het geval van nood

Een visum is een officiële toestemming om een bepaalde tijd te reizen en te verblijven in een land. Voor een aantal landen buiten Europa is een visum nodig. Zonder een geldig visum is het niet mogelijk om het land binnen te komen. Je kunt ervoor kiezen om zelf een visum voor alle reisgenoten te regelen of wij verzorgen dit voor jullie. Het aanvragen van een visum kan bij bepaalde landen veel werk zijn. Dankzij onze expertise en ervaring kunnen wij dit vaak snel en efficiënt afhandelen.

 

Als er voor het land waar je wenst heen te gaan een visum nodig is dan laten wij dat ruim van te voren aan je weten.

Als je de visumaanvraag door ons laat verzorgen, hebben wij de paspoortgegevens van alle reizigers nodig. Bij een visumaanvraag is het namelijk verplicht om een officieel identificatiedocument te overhandigen.

 

Als er in het land waar je heengaat een visum verplicht is, laten wij dit ruim van te voren aan je weten.

Al onze reizen worden volledig op maat gemaakt en het reisschema stellen wij altijd in overleg met jou samen. Hierdoor is het in een vroeg stadium mogelijk om wijzigingen aan te brengen in het reisschema. Naarmate de vertrekdatum nadert, worden er tickets, accomodaties en activiteiten gereserveerd en betaald. Het wijzigen van tickets en andere zaken die reeds zijn betaald is vaak niet mogelijk of brengen meerkosten met zich mee. Wij adviseren je om hiervoor contact op te nemen met je BE Travel contactpersoon.

Onze reizen worden 100% op maat gemaakt. Wij stellen in overleg met jou het reisschema samen. Als we alles hebben besproken en vastgelegd, krijg je van ons een draaiboek met de planning, opties en deadlines. Indien er onverhoopt iets verandert in de reis, zoals een activiteit die niet door kan gaan of een hotelwijziging, dan hoor je dat natuurlijk meteen van ons.

Op basis van jouw wensen en budget selecteren wij bij onze partners de ideale hotels voor jouw reis uit. Je hebt zelf altijd inspraak in de hotelkeuze. Uiteraard houden wij bij de selectie van hotels rekening met het gezelschap en het doel van de reis.

Bij de meeste BE Travel reizen is er een Nederlandssprekende reisleider aanwezig. De reisleider begeleidt de reis van A tot Z en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Hij of zij verzorgt de check-in bij hotels, organiseert de activiteiten, beheert het reisschema en regelt alle andere zaken ter plaatse. Wil je de reis liever zelf begeleiden? Ook dat is mogelijk. Wij regelen dan alle tickets, accomodaties, reserveringen en activiteiten en geven jou voor vertrek alle benodigde reisbescheiden en -informatie.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@be-travel.nl of bel naar 0488-468682. Is BE Travel bezig met de organisatie van jouw reis? Neem dan contact op met je contactpersoon.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan.